DIY: Cum poti transforma blugii vechi si tociti intr-o pereche de blugi la moda - Tutorial!

3:31:00 p.m.

Buna gagici!
Vara aceasta mi-a dorit extrem de mult o pereche de pantaloni scurti, cum nu am gasit in orasul meu ceva deosebit am hotarat sa-mi fac proprii mei pantaloni. 
Ieri am cautat in dulapul meu niste blugi vechi si i-am gasit pe acestia. Cred ca am purtat acesti blugi cel putin o data, sunt 3/4 si pot sa declar ca sunt pur si simplu oribili, culoarea este groaznica, spalacita, insa mi-au placut deoarece sunt largi.

Pentru a transforma o pereche de blugi vechi si tociti intr-o pereche de blugi la moda aveti nevoie de:
1. Foarfeca.
2. Penseta.
3. Clor.
4. Smirghel.
5. Capse (improvizatie - am folosit capsele de la o curea).
6. Putina apa.
7. Multa rabdare!!!Pasul 1: Intinde blugii vechi pe pat si cu ajutorul unei foarfece incepe sa tai, este indicat sa nu-i tai foarte mult din prima incercare, pentru ca risti sa-i transformi in chiloti. Important este sa incerci sa tai cat mai drept posibil si dupa ce i-ai taiat sa-i probezi pentru a vedea daca iti este potrivita lungimea.


Pasul 2: Cu ajutorul unei foarfece incepe sa faci taieturi in material, de preferabil nu mai mult de 5-6 taieturi.Pasul 3: Dupa ce-ai facut taieturile, cu ajutorul unei pensete incepe sa scoti firele albastre din material, astfel vor ramane doar firele albe. Folosind aceasta metoda vei obtine acele gauri in blugi pe care toti adolescentii le considera la moda.Cu multa rabdare rezultatul va fi acesta:Pasul 4=Pasul 2: Am folosit aceeasi metoda pentru a obtine gauri si pe buzunarele din spate.


Pasul 5=Pasul 3: Dupa ce-ai facut taieturile, cu ajutorul unei pensete incepe sa scoti firele albastre din material, astfel vor ramane doar firele albe. Pasul 6: Dupa cum puteti observa taieturile exacte nu sunt tocmai estetice, asa ca le vom "estompa" cu ajutorul unui smirghel.Folosind miscari circulare si de inainte - inapoi vom obtine acest rezultat:Aceeasi metoda am folosit-o si pentru a "estompa" marginea blugilor.Pasul 7: Tot cu ajutorul unui smirghel am mai format gauri pe intreaga suprafata a blugilor.

Asa vor arata blugii dupa toate modificarile facute:Pasul 8: Pentru a scapa de culoarea aceasta veche, turnati intr-un recipient clor si putina apa. 
Lasati blugii la inmuiat cca. 1 ora.
Dupa aceasta perioada, scoateti blugii si clatitii cu apa din abundenta, punetii la uscat si rezultatul va fi acesta:Pasul 9: Pentru a obtine niste blugi complet personalizati aveti nevoie de capse. Eu am facut o improvizatie folosind capsele de la o curea veche, insa voi puteti sa cumparati niste capse. Pasul 10: Capsele le-am scos cu ajutorul unui patent si le-am aranjat una cate una pe blugi in locurile dorite.Acesta este produsul finit, sunt extrem de multumita de rezultat. Daca la inceput blugii erau oribili din toate punctele de vedere, acum sunt indragostita de ei. Presimt ca ii voi purta mult timp, sper sa imi permita si vremea.

Imbraca minunatii blugi si bucurate de ei, intreaga vara!!!


Ce parere aveti despre prima mea pereche de blugi personalizati?
Mii de pupici!

You Might Also Like

0 comments

Follow me

Google+ Badge

Subscribe